Téglával verekedtek a segédmunkások Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt 3, segédmunkásként dolgozó férfival szemben. Az elkövetők egy VI. kerületi épület felújításán dolgoztak, amelynek során előbb kötekedni kezdtek egy munkatársukkal, majd rátámadtak. Amikor a sértett segítségére kelt annak - szintén ott dolgozó - édesapja, őt az egyik vádlott egy téglával ütötte fejen.

A vádirat szerint a 3 vádlott - akik testvérek - és a sértettek - apa és fia - a VI. kerületben, egy épület felújításán dolgoztak, mint segédmunkások.

Két elkövető a második emeletről adogatta le a deszkalapokat az alattuk álló sértetteknek, akik a fadarabokat továbbadták az egy szinttel alattuk álló harmadik vádlottnak. A fiatalabb sértett ennek során észrevette, hogy a lába alatti egyik padlólap instabil, ezért - hogy az ingatagnak érzett padlólapot elkerülje - a továbbiakban a fadarabokat úgy adta tovább a földszinten dolgozó vádlottnak, hogy emiatt annak több lépést kellett megtennie. A vádlott ezt sérelmezte, ezért belekötött a sértettbe, ennek során azt is közölte vele, hogy emiatt még verekedni fognak. A sértett kerülni akarta a konfliktust, ezért nem foglalkozott vele, és folytatta a munkát, ami azonban a kötekedő férfit még inkább feldühítette, ezért a nadrágja zsebébe nyúlt, ahol a kését tartotta. A sértett édesapja ekkor rászólt a vádlottra, hogy ne vegye elő a kését, egyúttal figyelmeztette őt arra, hogy ez egy munkahely.

A szóváltásra felfigyeltek a második emeleten dolgozó testvérek is, akik közül az egyik leszaladt az emeletről, és a kötekedő fivérével együtt, ütlegelni kezdte a fiatalabb sértettet, aki az ütések erejétől a földre esett. A bántalmazók a földön fekvő férfit ezután is többször megrúgták, valamint ököllel megütötték a felső testén és a fején.

A megtámadott férfi segítségére sietett az édesapja, aki megpróbálta a fiát felhúzni a földről. Eközben az emeleti szintről lejött a legfiatalabb - még fiatalkorú - testvér is, aki odalépett a fiának segíteni próbáló apához, és a kezében tartott téglával, nagy erővel fejen ütötte a férfit, aki ennek hatására azonnal összeesett. Ezután az egyik testvér is rátámadt a földre rogyó sértettre, megütötte és megtaposta a férfit. Apja bántalmazását látva, a fiatalabb sértett ekkor felállt a földről és lerángatta a támadót az édesapjáról, majd védelmezően közé és a vádlottak közé állt. Ekkor az egyik vádlott a nadrágja zsebéből elővett egy kést és azt támadólag a fiú felé tartotta, majd egy kalapácsot hajított a sértettek felé.

A támadást látva, az építkezésen dolgozó egyik munkás kiabálni kezdett, hogy hagyják abba a verekedést, ezért a vádlottak felhagytak a támadással és elhagyták a helyszínt.

Az idősebbik sértettnél a bántalmazás következtében az életveszélyes sérülés reális esélye fennált. A fiatalabb sértett könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat, és mindhárom vádlottal szemben letöltendő szabadságvesztést indítványoz azzal, hogy azt a bíróság a fiatalkorú elkövető esetében fiatalkorúak fogházában rendelje végrehajtani. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !