Utcakövekkel és betondarabokkal támadtak egy férfira Borsodban

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A férfiak korábbi haragosukkal vitáztak, a ház ajtaját nagyméretű kövekkel és betondarabbal bezúzták, a berepülő kövekkel testi sérüléseket okozva.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. január végén, délután, egy borsodi településen ittas állapotban lévő korábbi haragosukkal szóváltásba kerültek, kölcsönösen szidalmazták egymást. A férfi beszaladt a házba, elővett egy bozótvágó kést, és azzal akart kimenni, azonban az élettársa visszatartotta, belülről támasztva a bejárati ajtót. Ekkor a férfiak az utcán több, kb. 0,5-1 kg súlyú köveket vettek fel, valamint egy 1,5 kg-os betondarabot is, amelyekkel megdobálták a bejárati ajtót a bent lévőkre célozva, az üvegezett rész betört és a kövek a lakásba berepültek.

A házban tartózkodók ekkor megijedtek és a konyhába menekültek, a támadók viszont az utcáról látták, hogy a konyhában vannak, további kövekkel és betondarabokkal az ablakot betörték, egyikük bekiabált, hogy ezt még megbeszéljük, majd eltávoztak.

Az ingatlanban tartózkodó férfi kisebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlottak által használt eszközök jellegére, méretére és súlyára figyelemmel, alkalmasak voltak súlyos sérülések okozására, melyek elmaradása csak a szerencsének és a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !