Van értelme a rendőrségnek küldeni a szabálytalan autósok videóit? - A szakértő válaszolt

A feljelentés minden olyan – a hatóság tudomására hozott – formához nem kötött közlés, amely meghatározott vagy ismeretlen személy által elkövetett bűncselekmény, szabálysértés gyanújára utaló tényállást, illetve adatot tartalmaz. A feljelentés bárkit megillető jogosultság, amelyet megtehet jogi és természetes, ismert és “ismeretlen, névtelen” személy is.

Bizonyos jogsértéseknél a nem hitelesített, pl. dash cam felvétel nem használható fel, de a legtöbb szabálysértés esetén igen, feltéve, hogy az elkövető kiléte kétséget kizáróan azonosítható a felvétel alapján - írta egy olvasói levélre válaszolva a D.A.S. JogSzerviz a Vezess.hu oldalon. Véleményük szerint a konkrét leírást tartalmazó, tartalmában az elkövető kilétének megállapítására és felelősségre vonására irányuló levél alapján meg kell indítani a megfelelő – szabálysértési vagy közigazgatási – eljárást.

Amennyiben a feljelentő nem sértettje a cselekménynek, nem fog kapni semmilyen további felvilágosítást és értesítést - tették hozzá. Ettől még azonban az eljárást lefolytathatják.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !