Visszaélt ismerőse személyi adataival egy férfi Zalában

Előfizetési szerződést kötött testvére élettársának nevében az a férfi, akinek az ügyében a Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.

A vádlott 2021 januárjában lefényképezte testvére élettársának személyigazolványát annak tudta és beleegyezése nélkül. A férfi 2021. január 15-én felhívta a Magyar Telekom Nyrt. call centerét és szóbeli előfizetési szerződést kötött a nő nevében megrendelve 1 SIM-kártyát az ahhoz tartozó internettel. Másnap a szolgáltató gyorsfutár útján kézbesítette is a vádlott lakcímére a SIM-kártyát. A férfi a szolgáltatásokat igénybe vette, azonban az előfizetési szerződés havi díjait nem fizette be, mivel munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett. A telekommunikációs cégnek 67.067 forint kárt okozott a szerződés 2021. június 8. napjával történt megszüntetéséig.

A férfi e magatartásával megtévesztette a szolgáltató képviseletében eljáró ügyintézőt, megkárosította az nyrt.-t 67 407 forinttal, illetve visszaélt a testvére élettársának személyes adataival is. 

A vádlott csalás és a személyes adattal visszaélés vétségét valósította meg, ezért őt a bíróság 2 év próbára bocsátotta.

A büntetővégzés jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !