A keszthelyi társasházat felgyújtó, 170 milliós kárt okozó nő kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozza az ügyészség

Egy keszthelyi nő tavaly a lakhelyéül szolgáló társasházi lakásának hálószobájában öngyújtóval felgyújtotta az ágyneműjét, amitől a szoba berendezési tárgyai is lángra kaptak, majd a tűz az épületre átterjedve az ott lakók életét és testi épségét veszélyeztette, valamint 170 millió forint kárt okozott.

A Zala Vármegyei Főügyészség vádirata szerint a mentális egészségi állapota miatt gyógykezelés és gondozás alatt álló nő egy keszthelyi társasház egyik első emeleti lakásában tartózkodott. Az ágyon ülve egy öngyújtóval meggyújtotta a párnáját, amitől az ágynemű lángra kapott. A nő egy másik párnával csapkodni kezdte a tüzet, majd azzal felhagyva elhagyta a lakást. A lángok gyorsan tovább terjedtek a szobában az éghető tárgyakra, és 2-3 percen belül meggyulladt a födém is.

A lakás födémét átégetve a tűz a padlástérbe jutott, ahol kb. 15-20 perc alatt a teljes tetőszerkezetre átterjedt, onnan tovább terjedt a lakás többi helyiségére és a szomszédos lakásokra. A lakók értesítése alapján kiérkező tűzoltók az oltást megkezdték, azonban a társasház első emeleti 5 lakása teljesen kiégett. A födém és a tető faszerkezetének egysége megbomlott, a fagerendák elmozdultak, a lakások használhatatlanná váltak a gerendák rombolása, a füst és a korom miatt. A földszinti hét lakásba a tűz nem tudott átterjedni, de azokban az oltásra használt víz tett kárt.

Az eset során személyi sérülés nem történt, de a tűzgyújtás veszélyeztette az épület lakóit és az épület keleti oldalának tetőszerkezetéhez kapcsolódó műemlék épületet, melyre oltás hiányában nagyjából 10 perc alatt a tűz átterjedt volna. A nő cselekményével 170 millió forint kárt okozott.

A Zala Vármegyei Főügyészség a különösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás bűntettét elkövető nő kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozza.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !