Menekülés közben borult fel egy autós a síneken, a rendőrök a sofőrt az utolsó pillanatban menekítették ki a járműből

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfival szemben, aki egy rábízott autót a tulajdonos tudta nélkül használt, majd amikor a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni kezdett, amely során a vasúti sínekre sodródott és felborult. A rendőrök a sofőrt az utolsó pillanatban menekítették ki a járműből, amit az érkező vonat maga alá gyűrt. A bíróság tárgyalás mellőzésével már elsőfokú érdemi döntést is hozott.

A vádirat szerint a férfi a vádbeli időszakban egy XIV. kerületi telephelyen dolgozott egy cégnél, mint alkalmazott. A vádlottat egy ismerőse megkérte, hogy takarítsa ki az autóját, és ezért azt a telephelyre vitte, és rábízta a vádlottra.

A vádlott beült a kizárólag takarítás céljából rábízott autóba, és a tulajdonos tudta és engedélye nélkül kihajtott vele a telephelyről. A vádlott az autóval a X. kerületben közlekedett, amikor őt a járőrök igazoltatni akarták. A vádlott a rendőröket észlelve nem állt meg, hanem gyorsítani kezdett, ezért a járőrök őt megkülönböztető fény-és hangjelzést használva üldözőbe vették. A vádlott a menekülése során több közlekedési szabályt is megszegett, végül a XVIII. kerületben haladva, elvesztette az uralmát a jármű felett, letért az úttestről és a vasúti sínekre sodródott, majd ott az autóval a tetejére borult.

A vádlottat a síneken felborult gépkocsiból a rendőrök még időben kimenekítették, ugyanis perceken belül érkezett egy tehervonat, amelynek vezetője a rendőrök fényjelzése ellenére már nem tudott megállni, ezért maga alá gyűrte a síneken maradt autót. Az ütközés miatt az autóban kb. 1 millió forint kár keletkezett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfival szemben jármű önkényes elvétele bűntette miatt nyújtott be vádiratot, és a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozott érdemi döntést. A férfival szemben 260 óra közérdekű munkát, valamint 200.000 Ft pénzbüntetést szabott ki, továbbá 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ügyészség a büntetővégzéssel szemben - súlyosítás érdekében - tárgyalás tartását kérte, hosszabb tartamú közérdekű munka büntetés, valamint nagyobb összegű pénzbüntetés kiszabása miatt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !