Tudni akarták, hogyan terjed a tűz, 100 millió forintos kárt okozott két gyerek Demecseren

Tavaly márciusban gyulladt ki a demecseri cérnagyár csarnoképülete és a környező erdő. A fullasztó füst miatt csak légzőmaszkban tudták megfékezni a lángokat a tűzoltók. A nagy szél miatt a tűz gyorsan terjedt: 30 hektáros területet perzselt fel. Kiderült, hogy a tüzet két gyerek okozta - tudatta az RTL Híradó.

Cérnabálák és egész gyártósorok semmisültek meg. Állítólag a kerítés közvetlen közelében két demecseri fiú gyújtotta meg a száraz avart. Kíváncsiak voltak, hogyan terjed a tűz, ezért lobbantották lángra néhány szál gyufával. Az erős szél percek alatt hatalmas lángokat szított, amitől a gyerekek megijedtek és elszaladtak. A tűz őrizetlenül terjedt. A gyárban csaknem százmillió forint kár keletkezett.

Az akácerdő azóta újra kizöldült, de a tűzvészben egy gazdálkodó idetelepített méhcsaládjai is odavesztek, ami szintén több millió forintos kárt jelent. Az ügyészség gondatlan közveszélyokozás miatt emelt vádat a kamaszok ellen, de csak egyikük büntethető, mert ő már 14 éves volt a gyújtogatás idején.

Amennyiben a fiatalkorú vádlott az előkészítő ülésen beismeri a terhére rótt bűncselekményeket és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, vele szemben az ügyészség 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !