Egy késsel hátulról több alkalommal nyaktájékon szúrta ivócimboráját, mert az édesanyját szidalmazta

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy késsel hátulról több alkalommal nyaktájékon szúrta a sértettet. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett a gyanúsított izsófalvi ingatlanában töltötte a délutánt, ahol a terhelt rokonaival italozott, majd egy helyi vendéglőben folytatták a szeszesital-fogyasztást. A sörözőből hazafelé tartva a sértett a terhelt édesanyját szidalmazni kezdte, trágár kifejezésekkel illette őt, amely miatt a két férfi között veszekedés alakult ki. A gyanúsított – otthonához érve – magához vett egy 20 cm pengehosszúságú kést, és mivel a sértett többszöri felszólításra sem hagyott fel a sértegetéssel, a gyanúsított több alkalommal hátsó nyaktájékon szúrta a sértettet, aki ennek hatására összeesett. Ezt követően a terhelt a szomszédjának szólt, hogy hívjon segítséget a földön fekvő, vérző sérülthöz.

A sértett a cselekmény következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet emberölés bűntettének kísérlete megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a férfi terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés tartamára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is. 

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A végzés végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !