Faházakat ígért, de mindenkit átvert a házaspár

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik faházak kivitelezésére szerződtek több sértettel, de azok közül eggyel sem készültek el.

A vádirat szerint a férfi és a nő házastársak voltak és Veszprém vármegyében laktak. Az egyébként felszolgáló végzettségű férfi 2019 évben egy betéti társaság vezető tisztségviselője lett.

2020-ban a pár elhatározta, hogy bűnös úton szerez pénzt, amelyhez a betéti társaságot használják fel. A tervük szerint az építési munkákkal kapcsolatos tevékenységi körrel egyáltalán nem rendelkező céget internetes oldalakon illetve közösségi médiában hirdetik faházak kivitelezőjeként. Miután a megrendelők nekik eljuttatják az előleget, nem vagy csak részben teljesítik a munkát és a pénzt felélik.

A cég képviseletében a férfi járt el, míg a nő biztosította a számlaszámot, ahová a sértettek utalták a pénzt. A vállalt munkák döntő többségéhez azonban hozzá sem kezdtek. Volt emellett több olyan eset is, hogy annyira silány minőségben teljesítettek, hogy a megrendelőnek vissza kellett bontania az addig elkészült épületrészt.

Miután kezdett rosszhírűvé válni a cégük, 2021 elején alapítottak egy másik, építési munkálatokra létrehozott társaságot. Azzal a korábbi gyakorlatuk szerint folytatták a cselekmények elkövetését.

A házaspár 2020 júliusa és 2021 június vége között országszerte 23 sértettet károsított meg, összesen több mint 29 000 000 forint értékben.

Ceglédi Járási Ügyészség az ügyben a sértettek számához igazodó rendbeli üzletszerű csalás miatt emelt vádat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !