Kuleba: Ukrajna mindent megtesz, hogy elhaljanak azok a hangok elhaljanak, amelyek szerint tárgyalásokra van szükség

Ukrajna számára diplomáciai értelemben is nehéznek bizonyulhat a közelgő politikai idény a világban, hiszen különböző államokban hangzanak majd el felhívások az Oroszországgal folytatott tárgyalások szükségességéről – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a Vadim Karpjak újságírónak adott interjújában, melyet az RBK-Ukrajina hírportál idézett.

Az ukrán diplomácia vezetője a beszélgetés során megjegyezte, hogy Ukrajna továbbra is „minden fronton” győzedelmeskedik, de azért figyelmeztetett, hogy „nehéz ősz lesz. „Nagyon nehéz politikai szezon lesz, figyelmeztetek mindenkit” – mutatott rá.

A külügyminiszter jelezte, hogy a világ különböző országaiban felerősödnek a „hangok”, amelyek szerint tárgyalásokra van szükség - írta a Kárpát.in.ua. „Nem tisztviselőktől jönnek ezek a hangok, de egyre hangosabbak. A nemzetközi jog és a büntetőjog keretein belül mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezek a hangok elhaljanak. „Nagyszámú nehéz nemzetközi csúcstalálkozó várható, amelyeken az ukrán félnek szüksége van az egész világ mennyiségi és minőségi jelenlétére, nem csak a hagyományos európai és észak-amerikai barátainkra” – hangsúlyozta Dmitro Kuleba.