A sofőr nem hívott segítséget az epilepsziás rohamot kapó utasához, a férfi később meghalt

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves dél-nógrádi férfi ellen, aki egy mikrobusz vezetőjeként nem hívott segítséget az epilepsziás rohamot kapó utasához, aki később meghalt.

A vád szerint a vádlott budapesti építkezésekre szállított munkásokat lakóhelyéről. Délután már hazafelé tartottak, amikor az utasai „biofüves” cigarettát szívtak. Egyikük rosszul lett, az oldalára dőlt, remegett, hányt, rángatózott, majd hörögni kezdett és az eszméletét is elvesztette. A rosszul lett utas testvére kérte a sofőrt, hogy hívjon orvost epilepsziás rohamot kapott fivéréhez, mivel az utasok mobiltelefonnal nem rendelkeztek, egy másik utas pedig arra kérte, hogy álljon meg és úgy hívjanak segítséget.

A vádlott azonban az utasok kifejezett kérése ellenére sem hívott mentőt, hanem a sértett édesanyjának otthonához szállította a rosszul lett férfit, aki ingatlanhoz érkezéskor már magatehetetlenül feküdt a mikrobusz középső üléssorán. Bevitték őt a házba, de ekkor már nem reagált semmire, aki kihívott mentők pedig már csak a beteg halálát tudták megállapítani.

A vádlott a veszélyhelyzetre utaló rendkívüli körülmények ellenére sem személyesen, sem telefonon nem nyújtott segítséget a kialakult epilepsziás rohama miatt közvetlen életveszélyben lévő férfinak, ezért az ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat ellene, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Beismerése esetén 1 év, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre számíthat és a több mint 700 000 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie, ha elítélik

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság hoz ítéletet. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !