Amíg a barátnője szült, addig a kórházból lopott egy zalai férfi

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinek az ügyében, aki a zalaegerszegi kórház szülészetén lopott.

A Zalaegerszegi Törvényszék szerint az ominózus napon mind a vádlott, mind a sértett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülészetén tartózkodott, mert párjaik aznap szülték meg gyermeküket. Az értékeiket egy külön erre a célra fenntartott szobában helyezték el, amelyet a szülő nők hozzátartozói használhattak átöltözésre, ruháik és egyéb ingóságaik tárolására.

A vádlott a kora délutáni órákban a barátnője mellett volt a szülés ideje alatt, majd kiment abba a szobába, ahol korábban átöltözött és észrevette a sértett kabátját. A férfi átnézte a zsebeket, kivett 11 000 forintot, 50 eurót és a bankkártyát, majd visszament barátnőjéhez a szülőszobára. Miután a vádlott gyermeke megszületett, 19 óra után a férfi és egyik ismerőse a sértett bankkártyáját használva vásárolt 6780 forint értékben.

A lopással okozott 11 000 forint és 50 euró, valamint a bankkártya jogosulatlan használatával okozott kár az eljárás alatt megtérült. 

A vádlottat lopás vétsége és csalás bűntette miatt a bíróság 330 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A büntetővégzés jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !