Bosszúból támadtak egy baráti társaságra a biztonsági őrök Siófokon (videó)

A Siófoki Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a három biztonsági őrrel szemben, akik bosszúból támadtak egy baráti társaságra a Petőfi sétányon.

A vád szerint a három férfiból és két nőből álló társaság tagjai egy siófoki bárban szóváltásba keveredtek a dolgozókkal, a vita pedig tettlegességig fajult. Bár az ötfős társaság ezt követően távozott a szórakozóhelyről, az eseményekről tudomást szerezve a Petőfi sétányon dolgozó biztonsági őrök – köztük egy ugyanilyen jellegű, biztonsági őrként elkövetett bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi, illetve két fiatalabb, húszas és harmincas éveikben járó társa – rendkívül dühössé váltak, és elhatározták, hogy megtorolják a történteket.

Ennek érdekében a vádlottak a társaság után indultak, és annak tagjait trágár szavak közepette kérdőre vonták, majd leköpték. Ezt követően az idősebb vádlott az egyik férfi karját ellökve, a saját kezét ökölbe szorítva folyamatosan ütést imitáló mozdulatokat tett, fiatalabb társai pedig meglökték és megütötték a társaság férfi tagjait, akik ettől a földre estek. Az egyik férfit a legfiatalabb vádlott még akkor is leütötte hátulról, amikor az megpróbált felállni. A bántalmazás során könnyű sérüléseket szenvedő férfi ezután a rendőröktől kért segítséget, a vádlottak azonban – még mielőtt a járőrök a helyszínre értek volna – sietősen távoztak.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az idősebb férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, fiatalabb társai vonatkozásában pedig próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, és ezzel egyidejűleg pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !