Donyeck megyében a Bahmut és Horlivka közötti autópályát már az ukrán erők tartják tűzellenőrzés alatt

Illja Jevlas, az ukrán keleti haderőcsoport szóvivője egy tévéműsorban arról számolt be, hogy Donyeck megyében a Bahmut és Horlivka közötti autópályát már az ukrán erők tatják tűzellenőrzés alatt, így az orosz egységek ellátása ebben az irányban jelentősen megnehezült. 

"A hadműveletek típusai eltérőek: Kupjanszk és Liman irányában védekezünk, próbáljuk megfékezni az ellenség invázióját, Bahmutnál viszont sikereket könyvelhetünk el, és folytatjuk az előrenyomulást" - fejtette ki a szóvivő. Hozzátette, hogy Bahmutnál az orosz erők most intenzíven igyekeznek visszaszerezni elvesztett pozícióikat az ukrán csapatok által visszafoglalt Andrijivkában és Kliscsijivkában, mert ezek kulcsfontosságú települések a Bahmut fölötti ellenőrzés szempontjából. 

"Kliscsijivka Bahmuttól hét kilométerre fekszik. Ez a szárny lehetőséget ad nekünk arra, hogy több tüzérségi csapást hajtsunk végre ellenséges haderő-összpontosulásokra, parancsnoki állásokra és felszerelésekre. Az Andrijivka és Kliscsijivka melletti kijárat pedig lehetőséget ad arra, hogy közelebb kerüljünk a Bahmut-Horlivka autópályához, amely már a tűzellenőrzésünk alatt áll. Az aknavető és a páncéltörő alakulatok már odaértek, így az ellenség ellátása ebben az irányban már lényegesen bonyolultabbá vált, és a jövőben még bonyolultabb lesz" - magyarázta Jevlas. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !