Hiába könyörgött segítségért a 17 éves lány, akit bicskával fenyegettek a budapesti 224-es járaton

Felháborodott posztot tett közzé egy édesanya az egyik budapesti Facebook-csoportban. Az asszony beszámolója szerint Pesterzsébeten, szeptember 28-án, dél körül az egyik helyi buszon késsel megfenyegették a 17 éves lányát, amit az utasok többsége végignézett - írta a Metropol.

"Kicsivel dél után a 17 éves lányom a 224-es buszon utazott a Boráros tér felé, amikor a városközpontban egy középkorú férfi leült mellé. Beszélgetett vele, de a lányomnak ehhez nem volt kedve, így pár perc elteltével lezárta azt. Ám a férfi elkezdett erőszakoskodni, ekkor egy 18 év körüli fiatalember – hálásak vagyunk a bátorságáért – rászólt a férfira. Azonban a férfi ahelyett, hogy békén hagyta volna a lányomat, elővett egy bicskát. Megfenyegette vele fényes nappal a fiatalembert és a lányomat a tömött buszon. Ezt követően lányom valahogy kijött mellőle, és az egyik megállóban előrefutott a sofőrhöz" - írta az anyuka.

Az asszony szerint a lány hiába sietett segítségért a sofőrhöz, az nem volt kíváncsi a problémájára. 

"A buszsofőr mondta, hogy nem tud semmit sem tenni, de akkor maradjon itt, vagy ha gondolja, tegyen feljelentést a rendőrségen. A lányomnak szerencsére a sokkon kívül semmi baja nem lett. Vigyázzunk egymásra!" – zárta az asszony. 

A Metropol megkereste a lány édesanyját, de egyelőre nem érkezett válasz tőle. 

Az esettel kapcsolatban a lap megkérdezte a BRFK-t, ezidáig a rendőrségre nem érkezett az esettel kapcsolatban feljelentés. A rendőrség azt javasolja, hogy aki bűncselekmény áldozata lett, mindenképp tegyen bejelentést. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !