"Ne kelljen titeket megvernem, azért, hogy pénzt adjatok" - Végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a bíróság a fiatalokat fenyegető rablót

A Tapolcai Járásbíróság tárgyaláson hozott ítéletével rablás bűntette miatt 2 év 8 hónap szabadságvesztés büntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a 19 éves férfit. Elrendelte továbbá a Veszprémi Járásbíróság ítéletével kiszabott 1 év 8 hónap fiatalkorúak fogházbüntetése utólagos végrehajtását, valamint kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. 

A bíróság az ítéleti tényállást a vádirati tényállással egyezően állapította meg, amely szerint a vádlott Sümegen két fiatalkorút és egy gyermekkorút élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmazva megfenyegetett azzal, hogy "Ne kelljen titeket megvernem, azért, hogy pénzt adjatok". A vádlott a fenyegetés során ingerült, ideges állapotban erőteljes hangon fenyegette a fiatalkorú és gyermekkorú személyeket, miközben kezeit maga előtt ökölbe szorítva, kissé megemelve tartotta. Az egyik fiatalkorú a fenyegetés és kijelentés hatására átadott 1 darab 1000 forintos bankjegyet a vádlottnak. A történteket figyelemmel kísérte a járőrszolgálatot ellátó rendőrjárőr, aki a távozó két fiatal- és egy gyermekkorút a cselekmény kapcsán megállította, és a helyszínen tartózkodó vádlottat kérdőre vonta, ekkor a vádlott a nadrágja zsebéből elővette az 1000 forintos bankjegyet, melyet a rendőrjárőr a fiatalkorú részére visszaadott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott teljeskörű fellebbezést jelentett be, a védő az ítéletet tudomásul vette, az ügyész pedig súlyosításért jelentett be fellebbezést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !