Oroszország 43 rakétát lőtt ki békés ukrán városokra

A csütörtökre virradóan végrehajtott orosz rakétatámadás következtében Ukrajna-szerte húsz civil sérült meg, és negyven épületben keletkeztek károk - összegezte Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a Facebookon.

"Oroszország éjszaka 43 rakétát lőtt ki békés ukrán városokra. A terrortámadás következtében körülbelül 40 épület károsodott, és kéttucatnyi ember megsérült" - fogalmazott a kormányfő. Elmondása szerint a mentők reggel óta takarítják a romokat, szállítják el az áldozatokat és minden szükséges segítséget megadnak.

Az ukrán légierő a Telegramon arról tájékoztatott, hogy Oroszország 43 robotrepülőgépet lőtt ki Ukrajna területére, ezekből az ukrán erők 36-ot semmisítettek meg. A közlés szerint tíz darab Tu-95msz típusú repülőgépről indították a H-101-es, H-555-ös és H-55 ös rakétákat az oroszországi Engelsz város térségéből. Az oroszok több hullámban támadtak, a robotrepülőgépek különböző irányokból léptek be Ukrajna légterébe, és folyamatosan változtatták az útvonalukat. "A támadás visszaverésére légvédelmi rakétaerőket, a légierő vadászrepülőgépeit, az ukrán védelmi erők mobil tűzcsoportjainak egységeit és egyéb eszközöket alkalmaztak. Ezenkívül reggel 6 órakor az ellenség Sz-300-as irányított légvédelmi rakétákkal indított támadást Harkiv ellen" - tette hozzá a légierő. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !