4 éves gyermekük előtt bántalmazta feleségét egy rendvédelmi dolgozó

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a volt rendvédelmi dolgozónak a letartóztatását, aki a kiskorú gyermekük előtt bántalmazta feleségét.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi – 4 éves közös gyermekük jelenlétében is – rendszeresen becsmérelte, trágár szavakkal szidalmazta, félelemkeltő módon fenyegette és bántalmazta feleségét. Többnyire a könnyű testi sértés szintjét elérő módon, különböző módszerekkel támadt a nőre, rángatta, lökdöste és többször megütötte, akár vérző sérüléseket is okozva.

Miután a férfi tudomására jutott, hogy a családjuk vonatkozásában eljárás indult a család- és gyermekjóléti központnál, fenyegetéssel elérte, hogy felesége valótlanul úgy nyilatkozzon, hogy ő nem részese családon belüli erőszaknak.

A férfi 2023 májusában szolgálati helyén megismerkedett egy ott dolgozó nővel, akivel intim viszonyba kerül. A férfi ezt akkor is folytatni akarta, amikor a nő szakított. Az elkövető 2023 szeptember közepén meglátta a nőt az utcán, aki elutasította a kapcsolatfelvételt, ezért utánament és visszarántotta, hátrébb lökte, majd többször megszorította mindkét karját, megakadályozva abban, hogy továbbmenjen. A nő kiabált, és egy közelben tartózkodó férfitól kért segítséget, de a férfi csak akkor engedte el, amikor a nő rendőrt akart hívni.

Az ügyészség 2023. október 13-án őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, kiskorú veszélyeztetése bűntette, folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette, egyéb hatósági eljárásban kényszerítés vétsége és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

2023. október 16-án a bíróság - ügyészi indítványra - távoltartást rendelt el a gyanúsítottal szemben és előírta, hogy köteles magát távol tartani a családjától.

A férfi az előírt magatartási szabályt még aznap megszegte. Az elkövető felkereste feleségét a lakásán, kívülről lekapcsolta az áramot, majd – annak ellenére, hogy a sértett tiltakozott és a segélyhívón segítséget kért – a zár kifúrásával bement az ingatlanba. A lakásban elvette és átkutatta a költözés előtt álló sértett összepakolt holmiját, majd átnézte mobiltelefonját is.

A nyomozó ügyészség újra őrizetbe vette a gyanúsítottat és indítványozta letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság ma dönt.

A férfi szolgálati jogviszonya az első őrizetbe vétele napján megszűnt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !