A gondnoksága alatt álló nőt bántalmazta a többszörösen büntetett előéletű férfi

A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírájának végzését, mellyel elrendelte annak a 33 éves, többszörösen büntetett előéletű férfinak a letartóztatását, akivel szemben könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottat a Fejér Megyei Kormányhivatal Enyingi Járási Hivatala 2021. április 1-jén hozott határozatával a cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság hatálya alatt álló, jelenleg 36 éves nő részére rendelte ki gondnokul. 

A sértett ezt követően a gyanúsított Balatonfűzfőhöz közeli településen lévő ingatlanába költözött, ahol életvitelszerűen együtt élt a gyanúsítottal, annak élettársával, továbbá a gyanúsított 9 kiskorú gyermekével. A gyanúsított évek óta rendszeresen a legkülönfélébb okokra hivatkozva tettleg bántalmazta a gondnoksága alatt álló, neki kiszolgáltatott, gyakorlatilag rabszolgasorban tartott nőt, jellemzően oly módon, hogy testszerte ököllel ütötte őt. A sértett tartva a gyanúsítottól, nem mert feljelentést tenni, sérüléseiről látleletet nem vetetett. 

A gyanúsított utoljára 2023. szeptember 19-én bántalmazta a sértettet oly módon, hogy őt több alkalommal a térdén, a könyökén, és a fején egy fémborítású flexibilis vízbekötő csővel megütötte. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. A sértett aznap megszökött a gyanúsított családi házából, majd segítséget kért egy személytől, aki értesítette a rendőrséget a történtekről.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés a törvényszék döntésével véglegessé vált.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !