Elsodorta a vele szemben intézkedő rendőrt és polgárőrt egy autós az újpesti benzinkúton

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nógrádi férfit, majd indítványozta bűnügyi felügyeletének elrendelését. 

A rendelkezésre álló adatok alapján a húszas évei végén járó férfi annak tudatában, hogy 2021. decembere óta érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, 2023. szeptember 19-én, este, egy előző nap kölcsönkért gépjárművel nógrádi otthonából Budapestre autózott két utasával.

A férfi másnap kora hajnalban megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy – polgárőr társával – szolgálatot ellátó rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben, a jármű közlekedésre alkalmasságának ellenőrzése céljából. 

A rendőr személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki az intézkedés alól igyekezett kivonni magát először úgy, hogy az iratokat nem adta át, és meg akarta győzni a hivatalos személyt, hogy bár a bal első ülésen ült, a járművet nem ő vezette.

A megalapozott gyanú szerint, amikor a férfi látta, hogy magyarázata a rendőrt nem győzte meg, hanem - az autó bal első ajtaját kinyitva - az intézkedést folytatni akarta, az elkövető a jármű motorját beindította és nagy sebességgel elhajtott úgy, hogy eközben az autót visszatartani törekvő rendőrt és polgárőrt a bal első ajtóval elsodorta. Mindketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki – a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt – férfit és indítványozta a gyanúsított által lakott vármegye területére kiterjedő bűnügyi felügyelet elrendelését és a vezetéstől való eltiltás magatartási szabályként történő előírását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a gyanúsított bűnügyi felügyeletét elrendelte azzal, hogy a férfi gépi meghajtású járművet nem vezethet, de Nógrádon túl, Pest Vármegye – így Budapest – területén is szabadon mozoghat, amely utóbbi magatartási szabály szigorítása érdekében az ügyészség fellebbezést jelentett be.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !