Megöléssel fenyegette ismerőseit, majd benzint locsolt a házukba

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája, emberölés előkészületének bűntette miatt indult ügyben, ülésen kívül, iratok alapján hozott végzésében 3 hónappal meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását. 

A bíróság álláspontja szerint továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyításhoz szükséges nyomozati cselekmények eredményességének meghiúsítására, megnehezítésére, veszélyeztetésére törekedne a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, valamint a – korábban már 4 alkalommal büntetett – férfi esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll. A végzés nem végleges.

Az indítvány szerint a gyanúsított és a sértettek ismerték egymást, kapcsolatuk azonban megromlott. A gyanúsított az elmúlt hónapban több alkalommal is azzal fenyegette meg a sértetteket, hogy megöli őket. A férfi 2023. szeptember 14-én hajnalban - ittas állapotban - a sértettek bábolnai lakásához ment, ahová magával vitt 2 öngyújtót és egy másfél literes, benzint tartalmazó flakont. A gyanúsított a nyitott ablakon lévő szakadt szúnyoghálón keresztül benzint öntött a lakás egyik szobájába, melyben a sértettek félálomban pihentek, majd a bejárati ajtón lévő rés alatt is benzint öntött be a konyha padlójára. A sértettek megérezték a benzin szagot, és meglátták az ablak előtt a gyanúsítottat. Az egyik sértett telefonon rendőri segítséget kért, míg a másik sértett vizet locsolt a padlóra, majd felébresztette édesapját. A gyanúsított bement a házba, ott leült és több alkalommal is azt mondta, hogy „felgyújtja az egész lakást”, majd távozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !