Rablás lett a közös italozásból (videó)

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfival szemben, aki közös italozást követően, ököllel megütötte és kirabolta egy alkalmi ismerősét a VII. kerületben. A bíróság a vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

A vádirat szerint a vádlott a VII. kerületben lévő szórakozóhelyek környékén ismerte meg a külföldi sértettet, akivel együtt italozott. A sértett ezt követően, a kora reggeli órákban egyedül indult el hazafelé, a vádlott azonban követte őt, majd egy hirtelen mozdulattal, hátulról megragadta a sértett kabátját, maga felé fordította a férfit, majd ököllel arcon ütötte. A sértett az ütés hatására a földre esett, amelyet kihasználva a vádlott benyúlt a kabátzsebébe, és onnan kivette a sértett pénztárcáját, benne 6000 forint készpénzzel, valamint a sértett tartózkodási engedélyével. A sértett kérlelte a vádlottat, hogy adja vissza neki az értékeit, a támadó azonban a rabolt pénzt zsebre tette, a pénztárcát és az abban lévő okiratot pedig a földre dobta, majd elmenekült a helyszínről.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a támadóval szemben rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A tárgyalás eredményeként a bíróság a vádlottat vád szerint bűnösnek mondta ki, és ezért őt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a kerületi ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett. A fellebbezést a Fővárosi Főügyészség fenntartotta, és az ügy iratait továbbította az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékre.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !