Rendőrőkkel balhézott két részeg Arlón

Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hozott annak a két vádlottnak az ügyében, akik a rendőrök intézkedését erőszakkal próbálták megakadályozni Arlón. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő vádlottak a borsodi település sörözőjében tartózkodtak, mikor egy verekedés kapcsán rendőri intézkedésre került sor. A hivatalos személyek egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről, ám az édesapa – az elsőrendű vádlott – próbálta ezt megakadályozni, megöléssel fenyegette az egyik rendőrt, megragadta ruházatát, majd ököllel mellkason ütötte őt. Miközben az egyenruhás a vádlottal szemben kényszerítő eszközt próbált alkalmazni, a másodrendű vádlott hátulról váratlanul megszorította a nyakát. A sértett ekkor az elsőrendű vádlottat elengedve hirtelen megfordult és a jelen lévő polgárőr segítségével a másodrendű vádlottat megbilincselte. 

A bíróság a vádlottakat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Súlyosító körülményként értékelte mindkettejük vonatkozásában az önhibából eredő ittas állapotot, míg enyhítő körülmény volt a vádlottak megbánó magatartása. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, míg a védők enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !