Strummer János: "Jöhet ide a felcsúti házikó mellé is egy akksigyár, ugye miniszterelnök úr?"

"Jöhet ide a felcsúti házikó mellé is egy akksigyár, ugye miniszterelnök úr?" – tette fel a kérdést Facebook-posztjában Stummer János korábban a Jobbik, ma már a Momentum politikusa, aki párttársaival, Bedő Dáviddal és Lőcsei Lajossal hétfő reggel Orbán Viktor háza elé vitt akkumulátor-hulladékokat, legalábbis az arra utaló feliratok szerint veszélyes mérgeket tartalmazó hordókat, írta meg a Népszava.

"Ezúton szólítjuk fel a miniszterelnököt, hogy vessen véget ennek az akkumulátor-lázálomnak és vonja vissza a környezetszennyező gyárak büntethetetlenségét biztosító múlt heti gyalázatos kormányrendeletét" – olvasható a bejegyzésben. Summer szerint ugyanis „a lakosság mindenhol csalódott és dühös, ahol a kormány veszélyes vegyi anyagokkal dolgozó üzemeket telepít”. "De miért teszi ezt a Fidesz? A válasz egyszerű: pénzért. A Fidesz ugyanis a pénzért mindenre képes. Még az emberek egészségének veszélyeztetésére is" – írja az ellenzéki politikus.

A Momentum azt állítja, Orbán Viktor kormánya hazánk legnagyobb veszélyes hulladék-importőre lett, és mérgező üzemekkel szórja tele az országot. "Ezért jelképesen elhoztuk a miniszterelnök házához azt, amivel a valóságban milliónyi magyarnak kell hamarosan szembesülnie: házaink szomszédságában jelenik meg hamarosan a Fidesz felelősségéből terített mérgező hulladék. Nosza, hozzanak Felcsútra is néhány mérgező gyárat, néhány hordó mocskot! Ha a fideszes hatóságok máshol mindent rendben találtak, bizonyosan miniszterelnök úrnak sem lesz ellene kivetnivalója" – fűzték hozzá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !