Több családi házba is bement, és az ott lakókra fegyvert szegezve értékeket tulajdonított el a tatai rabló

A Tatabányai Járásbíróság a 2023. október 10-én tartott ülésén fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben, – a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt – további 3 hónappal meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki decemberben több tatai családi házba is bement, és az ott lakókra fegyvert szegezve értékeket tulajdonított el. A végzés végleges.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022. december 11-én egy tatai családi házba bement, a lakásban tartózkodó sértettre fegyvert szegezett, majd ékszereket, valamint készpénzt vett magához. Ezt követően a sértettet arra kényszerítette, hogy saját gépkocsijával vigye el a vasútállomásra.

A második esetben a gyanúsított egy tatai családi házba bement, az ott tartózkodó sértettre fegyvert szegezett és pénz, illetőleg arany átadását követelte tőle. A sértett 100 000 forint készpénzt adott át a gyanúsítottnak, aki a lakást átkutatva további pénzt és személyes iratokat vett magához, majd a nőt egy hintaszékhez kötözte és távozott a lakásból. 

A gyanúsított a harmadik esetben bement az idős sértett tatai családi házának udvarára, ahol lekapcsolta a villanyórát, majd az áramkimaradás miatt a villanyórához kisiető nő fejét megragadta, arcához nyomott egy tárgyat és azzal fenyegette, hogyha kiabál végez vele. A gyanúsított a sértettet magával húzva behatolt a lakásba, azt átkutatta és a sértettől elvett 90 000 forint készpénzt, valamint 2 bankkártyát, és a PIN-kód megadására szólította fel a sértettet. Ezután az idős nőt megkötözte és távozott a lakásból.

A gyanúsítottat a bíróság minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt 2016-ban 8 év fegyházbüntetésre ítélte, melyből 2019-ben feltételes kedvezménnyel szabadult.

A nyomozó hatóság eljárásához további ügyek nyomozását egyesítette, amelyekben a gyanú szerint lopást és kifosztást követett el. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !