Alvó utast akartak kifosztani az egyik budapesti villamoson (videó)

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé két férfit, akik november elején a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó villamoson, egy alvó utastól próbáltak értékeket eltulajdonítani. 

A vád szerint a két férfi a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéren felszálltak egy ott várakozó villamosra, ahol azonnal felfigyeltek az egyik ülésen alvó sértettre. Ezután az egyik - többszörösen büntetett előéletű - vádlott leült az alvó férfi mögötti ülésre, és a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva, kutatni kezdett a férfi ruházatában, amelyben annak telefonja, valamint a 70 000 forint készpénzt tartalmazó pénztárcája volt. Társa eközben a szemben lévő ülésről, figyeléssel biztosította a cselekmény elkövetését.

A kifosztási kísérletet a megállóból észlelte, és figyelemmel kísérte egy szemtanú, aki minderről a mobiltelefonjával felvételt is készített. A villamos mellett elhaladó járőrök ugyancsak észlelték a bűncselekményt, ezért a járműről leszállni szándékozó terhelteket a helyszínen elfogták.

A kerületi ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként a bíróság őket kifosztás bűntettének kísérletében bűnösnek mondta ki, és a büntetett férfit, mint többszörös visszaesőt 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, társával – mint bűnsegéddel – szemben pedig 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet jogerős.

Az ügyhöz kapcsolódó videó-felvétel elején látható, ahogyan az elkövetők a felszállás után leülnek, majd a sértett mögött ülő vádlott kutatni kezd az alvó férfi zsebében. A felvétel végén az egyik járőr próbálja felébreszteni a sértettet.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !