A Barcelonát hosszú évekre kizárhatják a Bajnokok Ligájából

Az FC Barcelonát a Bajnokok Ligájából való kizárás fenyegeti a 2024/2025-ös szezontól. Az ok az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénzügyi szabályzatának megsértése - írta a Goal.

A német Welt című lap beszámolójában emlékeztetett, hogy az UEFA pénzügyi szabályzata szerint a klubok kötelesek a kiadásokat megfelelő bevétellel ellensúlyozni. Mindig a legutóbbi hároméves ciklust értékelik.

A Barcelona szeptemberben 304 millió eurós nettó nyereséget jelentett be. Azt azonban a katalán klubnál nem vették figyelembe, hogy az előírások csak csak a futballüzletághoz kapcsolódó értékesítésekre vonatkoznak. Márpedig a súlyosan eladósodott klub legfrissebb éves jelentésében szerepeltek a jövőbeni televíziós- és marketingjogok eladásaiból valamint más sportágakból származó bevételek is. Ezek azonban nem befolyásolják az UEFA értékelését.

Az újságnak az európai szövetséghez közel álló források a színfalak mögött úgy nyilatkoztak, hogy a Barcelona pénzügyei káoszosak, a klubot két-három évre eltilthatják a Bajnokok Ligájától.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !