Edzőváltásra készül a Milan, kiderült, ki érkezhet Stefano Pioli helyére

Olasz sajtóhírek szerint az AC Milan Antonio Contéhoz fordulhat, ha a klub úgy dönt, hogy megválik a jelenlegi vezetőedzőtől, Stefano Piolitól - írta a Goal.

A Football Italia beszámolója szerint tovább nőtt a Stefano Piolira nehezedő nyomás a 20. helyen álló Salernitana elleni pénteki, csalódást keltő 2–2-es döntetlen után. A piros-fekete milánói gárda – amely jelenleg a tabella harmadik helyén áll és tizenegy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az éllovas, városi rivális Inter – a legutóbbi három meccséből csak egyet nyert meg a Serie A-ban, és a Bajnokok Ligájából is kiesett.

A kudarcok ellenére azonban várhatóan nem lesznek azonnali személyi változások. A Calciomercato.com jelentése úgy fogalmazott, hogy karácsony után is a csapattal 2022-ben Scudettót nyert Pioli lesz a Milan vezetőedzője, míg a La Gazzetta ettől „bátrabban” arról számolt be, hogy a szezon végéig megtarthatják az 58 esztendős szakembert.

Mindazonáltal egyre inkább úgy tűnik, hogy Pioli San Siróban töltött ideje a végéhez közeledik, vélhetően legkésőbb a nyáron leváltják.

A jelenleg elérhető legjobb és legkiemelkedőbb edző a piacon Antonio Conte. A Juventusszal háromszoros, az Interrrel egyszeres olasz bajnok, a Chelseavel az angol Premier League tetejére is felért 54 éves szakember nem kapott kispadot, amióta 2023 márciusában távozott a Tottenhamtől.

Várhatóan tetemes fizetésért írna alá egy potenciálisan költséges szerződést, de „cserébe” joggal várhatnák el tőle, hogy megoldja a Milan intenzitásával és védekező képességével kapcsolatos problémákat.

Felmerült egy másik név is, aki minden bizonnyal sokkal olcsóbb megoldást jelentene: a csapat korábbi jobbhátvédje és a Primavera jelenlegi edzője, Ignazio Abate, aki az utánpótlásnál végzett munkájával nyűgözte le a vezetőséget.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !