Hozzávalók:
- 80 dkg gomba vegyesen
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg száraz tarhonya
- 3 fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 80 dkg csirkemell filé
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és majoranna
Elkészítés:
A gombát megmosom, nagyobb darabokra vágom, egy száraz serpenyőben lepírítom, majd tányérra szedem.
A szalonnát zsírjára sütöm, tányérra szedem, majd a visszamaradt zsiradékon a tarhonyát is megpirítom és ezt is kiszedem a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékon – ha szükséges, még adok hozzá – megdinsztelem a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, a feldarabolt paradicsomot, együtt sütöm őket, majd adok hozzá egy kevés vizet és zsírjára sütöm.
Mikor a víz teljesen elpárolgott, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, pár percig együtt pirítom – de ne nagy hőmérsékleten, nehogy megégjen a paprika, mert akkor keserű lesz -, majd hozzáadom az előzőleg félretett tarhonyát, gombát, szalonnát, alaposan összekeverem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt készre főzöm.
A főzési idő alatt, utána pótolhatjuk a vizet, ha nagyon elfőné.
Tejföllel meglocsolva, friss salátával vagy savanyúsággal kínálom. (Fotó és szöveg: GastroHobbi)