Egyetlen rúgással majdnem megölte feleségét egy férfi Tatán

A Tatabányai Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki szilveszter napján súlyosan bántalmazta feleségét.  

A nyomozás adatai szerint a férfi és felesége baráti társaságukkal 2023. december 30-án együtt italozott Tatabányán, majd éjfél után a társaság átment egy tatai étterembe. A szórakozóhelyen a házastársak között a férfi korábbi magatartása miatt szóváltás alakult ki, melynek során a férfi az asztalukon található italokat és a poharakat is leverte. 

Ezt követően a társaság 2023. december 31-én hajnalban elhagyta a szórakozóhelyet, a parkolóban pedig a férfi tovább folytatta a sértett szidalmazását, ezért a szóváltás a házastársak között újra kezdődött, mely közben a sértett felállt és néhány lépést tett a férfi felé. Az elkövető szintén a sértett felé indult, majd dühében nagy erővel egy alkalommal megrúgta a sértettet a törzsén, aki a rúgástól összeesett. A férfi ezután a helyszínt elhagyta és gyalogosan haza indult.  

A bántalmazás következtében a sértettnek életveszélyes sérülése keletkezett, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A bíróság az ülésen 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, figyelemmel a bűnismétlés veszélyére, valamint arra, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és a védője  is fellebbezett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !