- 25 dkg csirkemell filé
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek ázsiai kukoricacsíra olaj ázsiai fűszerezéssel
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 0,5 dl szójaszósz
- 2 ek kukoricakeményítő
- Ízlés szerint só
- fél csomag rizstészta
- 0,5 l forró víz
- 4 ek gm szójaszósz
- 2 ek ázsiai kukoricacsíra olaj ázsiai fűszerezéssel
- 2 szál újhagyma
Elkészítés:
A tésztát leöntöm forrásban lévő vízzel, lefedem és hagyom megdúzzadni (kb.10 perc), majd leszűröm. Egy wokban felhevítem az olajat, rádobom a tésztát, hozzá adom a szójaszószt, a felaprított újhagymát és összepirítom.
Mikor a tészta elkészült kiszedem, felforrósítom a húshoz szánt olajat, rádobom az apró csíkokra vágott keményítőben megforgatott csirkemellet és összepirítom.
Mikor a csirkemell már elkezd pirulni, hozzá adom a vékony csíkokra szeletelt sárgarépát, a felszeletelt vöröshagymát, újhagymát, meglocsolom a szójaszósszal és összepirítom.
Amikor már a hagyma összesett, de a sárgarépa még ropogós, leveszem a tűzhelyről és a rizstésztával kínálom.
Ha szükséges sózhatjuk a csirkét, de óvatosan mert a szójaszósz elég sós. (Gastro Hobbi)