Hagymás csirke pirított rizstésztával

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek ázsiai kukoricacsíra olaj ázsiai fűszerezéssel
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • Ízlés szerint só
  • fél csomag rizstészta
  • 0,5 l forró víz
  • 4 ek gm szójaszósz
  • 2 ek ázsiai kukoricacsíra olaj ázsiai fűszerezéssel
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés:

A tésztát leöntöm forrásban lévő vízzel, lefedem és hagyom megdúzzadni (kb.10 perc), majd leszűröm. Egy wokban felhevítem az olajat, rádobom a tésztát, hozzá adom a szójaszószt, a felaprított újhagymát és összepirítom.

Mikor a tészta elkészült kiszedem, felforrósítom a húshoz szánt olajat, rádobom az apró csíkokra vágott keményítőben megforgatott csirkemellet és összepirítom.

Mikor a csirkemell már elkezd pirulni, hozzá adom a vékony csíkokra szeletelt sárgarépát, a felszeletelt vöröshagymát, újhagymát, meglocsolom a szójaszósszal és összepirítom.

Amikor már a hagyma összesett, de a sárgarépa még ropogós, leveszem a tűzhelyről és a rizstésztával kínálom.

Ha szükséges sózhatjuk a csirkét, de óvatosan mert a szójaszósz elég sós. (Gastro Hobbi)