Háromkolbászos savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 1 pár debreceni
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt babérlevél
  • 1 csipet szárított borsikafű
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

Elkészítés:

Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, és egy fazékban kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és pár percig dinszteljük. Rárakjuk az áttört fokhagymát, majd szép sorban a meghámozott, feldarabolt sárgarépát és petrezselyemgyökeret.

A káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyúnak találnánk, átmossuk, utána átvágjuk, hogy ne legyenek benne túl hosszú szálak. Ezt is beletesszük a fazékba, pár percig pároljuk, hozzákeverjük az őrölt köményt, babért, borsikafüvet, végül a pirospaprikát is, majd felöntjük az alaplével. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

Megkóstoljuk, sóval és borssal ízesítjük. Beleszórjuk a karikákra vágott kolbászokat, és még öt percig főzzük. A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, majd hozzávegyítjük a tejfölt. A habarást beleöntjük a forrásban lévő levesbe, és pár percig még főzzük együtt. (Fotó és szöveg: Vidék Íze)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !