- 1 kg kacsaaprólék
- 3 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
Megtisztítjuk a húst, daraboljuk, sóval és borssal bedörzsöljük, majd hagyjuk állni hideg helyen egy fél órát.
Utána beletesszük egy tepsibe, hozzátesszük a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát, öntünk alá egy kevés vizet, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük.
Amíg sül, meghámozzuk a burgonyát és a hagymákat a körethez. Ha letelt az óra, kivesszük a tepsit a sütőből.
Kiszedjük a húsdarabokat.
A tepsi aljába szórjuk a feldarabolt krumplit és hagymákat, meghintjük, sóval, borssal, majoránnával, a tetejére fektetjük a félig sült kacsadarabokat, majd 180 fokon szép pirosra sütjük. (Fotó és szöveg: Vidék Íze)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !