Kacsaaprólék pékné módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg kacsaaprólék
  • 3 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors

Elkészítés:

Megtisztítjuk a húst, daraboljuk, sóval és borssal bedörzsöljük, majd hagyjuk állni hideg helyen egy fél órát. 

Utána beletesszük egy tepsibe, hozzátesszük a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát, öntünk alá egy kevés vizet, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük.

Amíg sül, meghámozzuk a burgonyát és a hagymákat a körethez. Ha letelt az óra, kivesszük a tepsit a sütőből. 

Kiszedjük a húsdarabokat.

A tepsi aljába szórjuk a feldarabolt krumplit és hagymákat, meghintjük, sóval, borssal, majoránnával, a tetejére fektetjük a félig sült kacsadarabokat, majd 180 fokon szép pirosra sütjük. (Fotó és szöveg: Vidék Íze)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !