Másfél év alatt 12 milliós bevételt hozott a zsálya és kristály kereskedelem a kiskunhalasi pár számára

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki közel 12 millió forintot keresett másfél év alatt azzal, hogy élettársával együtt szintetikus drogokkal kereskedett.

A munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező kiskunhalasi férfi 2021 elején elhatározta, hogy tudatmódosító szerekkel fog kereskedni, ezáltal biztosítva családja megélhetését. Terve megvalósításában élettársa segítette, a páros a részfeladatokat felosztotta egymás között. A férfi szerezte be – részben ismeretlen – forrásból a drogot, amit szükség esetén maga hígított, majd a „felütött” anyagot a nővel együtt a vevők igényeinek megfelelő nagyságú adagokba csomagolta. A vevők kiszolgálását is főként a férfi végezte, távollétében ez a feladat az élettársra hárult. A nagyobb vásárlókkal minden esetben a férfi személyesen állt kapcsolatban és ő vette át a vételárat is készpénzben. Előfordult azonban, hogy a vevők műszaki cikkekkel fizettek.

Bűnös tevékenységüket un. „figyelők” segítették, akik az utcában nemcsak a vevők mozgását kísérték figyelemmel, de a lebukás elkerülése érdekében a rendőrség felbukkanását is azonnal jelezték. Fizetségük többnyire kábítószer volt.

A drogkereskedő férfi maga is fogyasztott a szintetikus tudatmódosítókból. Egyszer az udvarán parkoló autóban ismerősei – két további vádlott – társaságában épp kábítószert fogyasztott, amikor a rendőrök tetten érték őket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !