Mustáros-ketchupos tejszínben sült tarja

Hozzávalók:

  • 8 szelet tarja
  • só, bors
  • 600 ml tejszín (kb.)
  • 150 ml ketchup
  • 50 ml mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 g vaj

Elkészítés:

A mustáros tarja elkészítéséhez a hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk. Ha nincs klopfolónk, nyugodtan használjuk a tenyerünket. Ezután sózzuk, borsozzuk.

A tejszínt egy keverőtálba tesszük (fontos, hogy habtejszín legyen, ne főzőtejszín, különben a szósz nem lesz elég sűrű). Hozzáadjuk a ketchupot, a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd alaposan elkeverjük. A tejszínes szószba rétegezzük a húsokat úgy, hogy mindenhol jól ellepje a tejszín (a kezünkkel nyugodtan dörzsöljük jól be a hússzeleteket), és hagyjuk pácolódni legalább 1-2 órán át. Az sem baj, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük. 

Egy kivajazott sütőtálba tesszük a húst, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük. 

Mikor letelt a tarja sülési ideje, kivesszük a sütőből, és fólia nélkül további 10-15 percig sütjük. (Fotó és recept: Street Kitchen)