- 8 szelet tarja
- só, bors
- 600 ml tejszín (kb.)
- 150 ml ketchup
- 50 ml mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
Elkészítés:
A mustáros tarja elkészítéséhez a hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk. Ha nincs klopfolónk, nyugodtan használjuk a tenyerünket. Ezután sózzuk, borsozzuk.
A tejszínt egy keverőtálba tesszük (fontos, hogy habtejszín legyen, ne főzőtejszín, különben a szósz nem lesz elég sűrű). Hozzáadjuk a ketchupot, a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd alaposan elkeverjük. A tejszínes szószba rétegezzük a húsokat úgy, hogy mindenhol jól ellepje a tejszín (a kezünkkel nyugodtan dörzsöljük jól be a hússzeleteket), és hagyjuk pácolódni legalább 1-2 órán át. Az sem baj, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
Egy kivajazott sütőtálba tesszük a húst, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük.
Mikor letelt a tarja sülési ideje, kivesszük a sütőből, és fólia nélkül további 10-15 percig sütjük. (Fotó és recept: Street Kitchen)