Padláslétrában és fagyasztószekrényben rejtette el a kábítószert egy férfi Komáromban

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival szemben. Az elkövető kábítószerre elkövetett cselekménye öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

A vádirat szerint a férfi a 2022. március 16-át megelőzően megszerzett 1746 darab tablettát, 119,68 gramm nettó tömegű sárga színű tabletta törmeléket, valamint 1272,57 gramm tömegű port. Az elkövető a tablettákat a komáromi  családi ház padlásrészében, a feljáró létra szerkezetének nyílásában, míg a port fagyasztóládában tartotta. 

Az elrejtett tabletták metamfetamin származékot, míg a por amfetamint és kreatint tartalmazott. A kábítószerek összesített tiszta hatóanyag tartalma mintegy három és félszeresen haladja meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Az elkövető ismeretlen személyt arra bírt rá, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen a számára azért, hogy a büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztések végrehajtása elől külföldre szökhessen. Az elkövető a hamis közokiratot a 2022. május 23-i előállítása alkalmával – a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a WC lefolyóba dobta.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a többszörös visszaeső férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt kábítószert és hamis személyi igazolványt kobozza el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !