Hozzávalók:
- 3 tk só
- 2 tk fehérbors
- 2 tk majoranna
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 babérlevél
- 60 dkg szeletelt sertéstarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 szelet bacon
- 1,5 dl világos sör
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük, bedörzsöljük vele a hússzeletek mind a két oldalát és egy tetszőleges zsiradékkal kikent, hőálló tálba sorakoztatjuk.
Minden hússzelet tetejére teszünk egy-egy szelet bacont, megszórjuk az aprított fokhagymával, rádobjuk a 3-4 darabra tört babérlevelet, meglocsoljuk sörrel és fóliával befedve, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzeletek méretétől is.
Ízlés szerint petrezselymes törtburgonyával, friss salátával kínáljuk. (GastroHobbi)