Sertéstarja lila káposztával

Hozzávalók: 4 személyre

  • 70 dkg sertéstarja
  • 1 fej közepes lila káposzta
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint paprika
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 1 fej közepes hagyma
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint kevés édesitőszer
  • szükség szerint zsír a sütéshez
  • 25 dkg rizs

Elkészítés:

A húst befűszerezzük és hagyjuk pihenni. 

A káposztát megtisztítjuk, a felső hibás leveleket eltávolítjuk, leöblítjük és le gyaluljuk. 

A hagymát apróra vágjuk, zsíron megfuttatjuk, hozzáadjuk a káposztát, pár percig kavarjuk, hogy le ne égjen, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.

Sózzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, édesítőszert (kb 1 teáskanálnyit) és savanyítjuk citrommal.

Serpenyőben megsütjük az előkészített hússzeleteket. 

A rizset átöblítjük, kevés zsíron pár percig kavarjuk, majd felöntjük vízzel (vagy alaplével), sózzuk és tetszés szerinti állagúra. (Receptek,finom ételek-fogyás tippek Maryanntól)