Hozzávalók: 4 személyre
- 70 dkg sertéstarja
- 1 fej közepes lila káposzta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint paprika
- ízlés szerint őrölt kömény
- 1 fej közepes hagyma
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint kevés édesitőszer
- szükség szerint zsír a sütéshez
- 25 dkg rizs
Elkészítés:
A húst befűszerezzük és hagyjuk pihenni.
A káposztát megtisztítjuk, a felső hibás leveleket eltávolítjuk, leöblítjük és le gyaluljuk.
A hagymát apróra vágjuk, zsíron megfuttatjuk, hozzáadjuk a káposztát, pár percig kavarjuk, hogy le ne égjen, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Sózzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, édesítőszert (kb 1 teáskanálnyit) és savanyítjuk citrommal.
Serpenyőben megsütjük az előkészített hússzeleteket.
A rizset átöblítjük, kevés zsíron pár percig kavarjuk, majd felöntjük vízzel (vagy alaplével), sózzuk és tetszés szerinti állagúra. (Receptek,finom ételek-fogyás tippek Maryanntól)