Son-go-ku tészta

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 ml olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g gomba
  • 250 g gépsonka
  • 300 ml passata
  • 160 g konzerv kukorica
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g makaróni tészta (de bármilyen más tészta is tökéletes)
  • 200 g trappista
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

A közepesnél kicsit erősebb hőfokon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és a cikkekre vágott gombát, és 2-3 percig pirítjuk. A gépsonkát lereszeljük, és azt is a raguhoz adjuk, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a passatával. Sózzuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, belenyomjuk a fokhagymát, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A tésztát bő, enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. 

A ragut összekeverjük a tésztával, és a tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal, valamint frissen aprított petrezselyemmel. (Fotó és szöveg: Street Kitchen)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !