Sült zöldségsaláta csirkemellel


Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa (kb. 200 g)
  • 2 szál fehérrépa (kb. 150 g)
  • 1 fej brokkoli (kb. 300 g)
  • 400 g burgonya
  • 30 ml olívaolaj
  • 1 tk chilipehely
  • só, bors
  • 2 tk méz
  • ½ csokor petrezselyem
  • ½ csokor kapor
  • 0.25 csokor snidling
  • pár db bazsalikomlevél
  • 300 g csirkemellfilé
  • só, bors
  • 2 ek olaj

Elkészítés

A sárga- és fehérrépákat 2-3 részre, majd hasábokra vágjuk. A brokkolit rózsákra szedjük, az újburgonyákat pedig megtisztítjuk, majd félbevágjuk őket. Minden zöldséget egy sütőpapíros tepsire szórunk, majd meglocsoljuk az olívaolajjal, mehet rá a chilipehely, a só, a bors és a méz. Kissé átfogatjuk a zöldségeket, majd betoljuk őket a 180 fokos, előmelegített sütőbe 20-25 percre. 

Közben a húst előkészítjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, egy forró serpenyőben pár perc alatt körbepirítjuk mindkét oldalukat. Ha letelt a zöldségek sütési ideje, a húst rátesszük a sülő zöldségekre, és még 10 percig sütjük őket a 180 fokos sütőben. 

A petrezselymet, a kaprot, a snidlinget és a bazsalikomot apróra vágjuk. A tepsit kivesszük a sütőből, a zöldségeket összekeverjük a zöldfűszerekkel, majd felszeleteljük a húst, amit a zöldségekkel tálalunk. (Fotó és recept: Street Kitchen)