Lopásból próbálta meg eltartani magát és a családját egy nógrádi férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványának megfelelően a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte egy 20 éves férfi letartóztatását, aki lopott, majd a rendőrök elől megpróbált elbújni.

A nyomozás adatai szerint a 20 éves gyanúsított 2023 novemberétől lopásokból próbálta meg eltartani magát és a családját. Rendszeresen tört be különböző házakba, és az ott található élelmiszereket és háztartási cikkeket – a joghurttól kezdve a hipóig – mind elhozta. Egyes lopásokban a segítségére volt az édesanyja is.

A férfit a rendőrség először novemberben gyanúsította meg, őt azonban ez sem tartotta vissza a lopásoktól, legutóbb 2024. február 6-án követett el újabb bűncselekményt.

Ezután az őt kereső hatóságok elől egy romos házba, egy matrac mögé bújt el, azonban a rendőrök megtalálták, őrizetbe vették, és újból gyanúsítottként hallgatták ki.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a hatóságok elől bujkáló, büntetett előéletű férfit – a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében – letartóztatásba helyezte.

A gyanúsított a bíróság döntése ellen szabadlábra helyezésért fellebbezett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !