Nem viszonozta szerelmét a volt kolléganője, ezért egy kapupánttal majdnem halálra verte

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki egy közel egy kilogramm súlyú kapupánttal többször fejbe vágott egy nőt azért, mert nem viszonozta szerelmét.

Az ítélet szerint a vádlottat 2020-ban elbocsátották munkahelyéről, ahol együtt dolgozott a sértettel. A férfi szerelmi kapcsolatot szeretett volna kialakítani a nővel, aki ettől elzárkózott. A vádlott ezt képtelen volt elfogadni, a sorozatos visszautasítás miatt ellenségessé, agresszívvá vált a nővel szemben. 2021. október 21-én délután magához vett egy kb. félméter hosszú, közel egy kilogramm súlyú vas kapupántot, majd a nőre várva nagyobb mennyiségű bort fogyasztott. A sértett 19 óra körül gyalogosan hazafele tartott a munkából, amikor a vádlott a nála lévő kapupánttal hátulról, legalább 5 alkalommal fejbe vágta a nőt, miközben megöléssel fenyegette. A sértett segítségért kiáltott és a táskájában lévő paprika spray-vel a vádlott arcába fújt. A nő segítségére az utcában lakó szabadnapos rendőr sietett, aki a támadót leteperte és a rendőrök megérkezéséig a földön tartotta.

A nő a támadás következtében nyolc-tíz hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett el. 

A vádlott védekezésében csak a testi sértésre irányuló szándékot ismerte el, következetesen tagadta, hogy tette emberölésre irányult volna.

A vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen védőjével elsősorban eltérő jogi minősítés, másodsorban a büntetés enyhítése végett fellebbezett. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta. A vádlott orvul, sötétedést követően, a nyílt utcán hátulról támadta meg a sértettet, akinek életét a közelben lakó rendőr közbelépése mentette meg. A kiszabott büntetés nem igazodik kellően a cselekmény tárgyi súlyához és az elkövető társadalomra veszélyességéhez. A büntetési célok érvényesülése, az általános és egyéni megelőzés érdekében a büntetés súlyosítása, a vádlottal szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása indokolt.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !