A toborzóközpont vezetője szerint Ukrajnában jogosan fogják el a férfiakat az utcán

A hadkötelesek azért szállítják erőszakkal a toborzóközpontokba, mert figyelmen kívül hagyják a törvényt, ez nem a toborzótisztek szeszélye, jelentette ki Volodimir Novoszjadlij, Kijev Darnyickij körzeti toborzóközpontjának vezetője a Vecsirnyij Kijiv című újságnak adott interjúban a Kárpáti Igaz Szó szerint.

Szerinte mindenkinek be kell tartania az országban érvényben lévő jogszabályokat. "Azt mondom, ha mindig mindenki betartaná a törvényeket, akkor nem lennének sorok, kényszermozgósítás, és így tovább. Ha valakit megállítanak az utcán, és nincs nála a katonai regisztrációs okmánya, az adatbázis szerint körözik, akkor egyszerűen kénytelenek vagyunk kényszerítő módszerekhez folyamodni" – hangsúlyozta.

Állítása szerint beosztottait rendszeresen oktatják, hogyan kommunikáljanak az utcán a polgárokkal törvényes keretek között.

"De sok olyan provokatív helyzet és reakció is van, amikor a kollégáimhoz azonnal emelt hangon szólnak, teljesen elfelejtve, hogy ezek az emberek tegnap a fronton voltak, súlyos sérüléseket éltek túl. Ma meg ilyen pszichológiai nyomás alatt kell dolgozniuk, mert valaki úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja a törvényt" – méltatlankodott Novoszjadlij.