Brutális gyilkosság történt Törökszentmiklóson

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy törökszentmiklósi férfival szemben, aki indulatból egy kalapáccsal fejen ütötte az egyik férfi rokonát. A sérülésbe a férfi másnap belehalt. 

A vád szerint a 35 éves férfi Törökszentmiklóson, az utcán kerékpárt szerelt, amikor megjelent nála ittasan a sértett. A férfiak rokonok, kapcsolatuk azonban konfliktusokkal terhelt volt, a vádlott korábban már többször bántalmazta a rokonát. Az ittas férfi borral próbálta kínálni a vádlottat, aki az erőszakos kínálást visszautasította, így a sértett vele kötözködni kezdett, őt sértegette. A vádlott emiatt indulatos állapotba került, és a kerékpárszereléshez használt, kisméretű, kezében lévő kalapáccsal a másik férfit nagy erővel fejen ütötte. A sértett ettől a földre esett és elájult. A vádlott a szomszédok segítségét kérte a mentők értesítéséhez, azok kiérkezését megelőzően azonban a fejen ütött férfi magához tért és a helyszínről távozott.

A sértett később a településen, egy füves területen összeesett és másnap meghalt.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, a férfi letartóztatásban várja a döntést.