Életveszélyes sérülésekkel végződött egy gyermekátadás Jászladányban

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év – 4 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte azt a 37 éves, büntetlen előéletű férfit, aki egy jászladányi családi ház előtt összeverekedett válófélben lévő felesége új párjával, aki a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ítélet jogerős.   

A történtek előzménye, hogy a vádlott nem volt hajlandó átadni válófélben lévő feleségének az aznap nála tartózkodó, mindössze féléves közös kiskorú gyermeküket. Az asszony már délután szerette volna elhozni a kisfiút, de az apa nem adta át, ezért az anya a rendőrség segítségét kérte. A vádlott a kiérkező rendőrök előtt ígéretet tett arra, hogy este tíz óráig visszaadja a gyermeket édesanyjának, de nem tartotta a szavát. 

Ehelyett, amikor az asszony és új párja a megbeszélt időben a házhoz érkezett, előbb kiabálni kezdett válófélben lévő feleségével, majd ököllel arcon ütötte. Az asszony új párja ezért bocsátkozott verekedésbe a vádlottal, amiért súlyosan megfizetett. Eltört az egyik bordája, tüdőzúzódást szenvedett és légmell alakult ki nála, melyek közvetlen életveszélyes sérülések. Állapotát látva a kiérkező rendőrök mentőt hívtak hozzá, így időben szakszerű orvosi ellátásban részesült.

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emelt vádat. A Szolnoki Törvényszék előkészítő ülést, majd 3 tárgyalást tartott, az utolsón ítéletet hozott. A döntést az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett. (Fotó: Illusztráció)