Előbb eltévedt, majd más udvarán randalírozott egy részeg budapesti férfi Balatonbogláron

A Fonyódi Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette és rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó budapesti férfival szemben, aki a sértetteken töltötte ki a haragját azért, mert eltévedt.

A vádirat lényege szerint a férfi alkalmi munkavállalás céljából vonattal érkezett Balatonboglárra úgy, hogy az utazása alatt, majd a vonatról leszállva nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott.

Az ittas, helyismerettel nem rendelkező vádlott eltévedt a városban. Az éjszakai órákban a sértettek város szélén található ingatlanához keveredett, ahol ekkor a sértett házaspár, kiskorú gyermekük, illetve egyikük testvére aludt. A férfi ezután bement a ház udvarába, ahol a teraszról magához vett egy csőkulcsot, majd ittassága és eltévedése miatt megrongálta a sértettek ház előtt parkoló autóit, melyekben több mint 200 000 forint kárt okozott.

A vádlott ezután rövid ideig várakozott az egyik autóban, majd visszament a teraszra, ahol megkopogtatta annak a szobának az ablakát, ahol a sértett testvére aludt, akit obszcén kifejezésekkel illetett.

A vádlott cselekményére ekkor a házban alvó felnőttek felriadtak, a sértett férfi pedig kitessékelte az elkövetőt az udvarból. Mivel a vádlott nem volt hajlandó távozni, ezért értesítették a fonyódi rendőröket.

Az ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül a Fonyódi Járásbíróság elé állította. A bíróság a gyorsított eljárásban megtartott tárgyalás során a férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte a sértetteknek okozott kár megtérítésére.