Gyurcsány szerint Orbán sokkal nagyobb vagyont harácsolt össze, mint amekkora neki valaha volt vagy lesz

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nem ment el szó nélkül a hír mellett, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki fizetése uniós rekordnak számít az átlagbérhez viszonyítva, minden kormányfőnél jobban keres - írta a Népszava.

"Ugye emlékeznek? Én a miniszterelnökségem alatt a fizetésemet alapítványoknak adtam" - írta Gyurcsány Ferenc egy vasárnap reggeli Facebook-bejegyzésben. Hozzátette, erre még csak azt sem lehet mondani, hogy hát persze, ő megengedhette magának. Rövid posztját a politikus azzal zárta, hogy „ugye abban egyetértünk”, hogy Orbán Viktor sokkal nagyobb vagyont „harácsolt (lopott?) össze magának”, mint amekkora neki valaha volt és lesz, és amit az üzleti világban tisztességesen keresett meg

Immár bruttó 6,3 millió forintot keres Orbán Viktor miniszterelnök havonta, ez az átlágbérhez képest európai összevetésben is a legmagasabb. A magyar miniszterelnök eddig sem alacsony bére annak a néhány éve hozott jogszabálynak köszönhetően emelkedett tovább, amely minden évben az átlagbér szorzatában állapítja meg a parlamenti képviselők fizetését.