Lakatos tudása bevetésével egymillió forintot lopott el jómódú barátjától egy somogyi férfi

A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki a saját maga által készített hamis kulcsokkal törte fel barátja lakóházát.

A vádirat lényege szerint a férfi megtudta, hogy barátja hamarosan el fog utazni Budapestre, ezért elhatározta, hogy a jómódú sértett lakóházából készpénzt fog ellopni azért, hogy megnehezült anyagi helyzetén segítsen. A vádlott ennek érdekében lakatos szaktudását felhasználva más zárakhoz tartozó kulcsokat reszelt meg azért, hogy az így elkészített hamis kulcsokat felhasználva a sértett ingatlanába bemenjen.

A férfi ezután az általa készített hamis kulcs használatával, un. zárfésüléses módszerrel bement a sértett lakóházába, majd a szobában lévő széfet egy másik hamis kulccsal kinyitotta és abból 1 000 000 forint készpénzt vett magához.

A vádlott ugyan tudott a házban üzemelő biztonsági kameráról, ezért lenyomta a villamos biztosítékot, arról azonban nem, hogy a sértett egy másik áramforrásról működő kamerát is felszerelt, amelynek a felvétele végül lebuktatta a férfit. A vádlott elfogását követően beismerő vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését őszintén megbánta, és a sértettnek okozott kárt is megtérítette.

Az ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül a Fonyódi Járásbíróság elé állította. A bíróság a gyorsított eljárásban megtartott tárgyalás során férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.