Szóváltásba került két sofőr Miskolcon, autójukkal megálltak a piros lámpánál és a vita odáig fajult, hogy egyikük fegyvert használt

A Miskolci Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a két férfinak az ügyben, akik között a szóváltás odáig fajult, hogy egy piros lámpánál megállva egyikük gáz-riasztó fegyvert használt. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a két férfi között egy miskolci áruház parkoló-kijáratánál egy közlekedési szituáció miatt szóváltás alakult ki, mely vita az autóikkal történt haladás közben is folytatódott, egymásnak kiabáltak a lehúzott ablakon keresztül. Az egyik útkereszteződésben a közlekedési lámpa piros jelzésére mindketten megálltak, az elsőrendű vádlott kiszállt gépjárművéből és a másik férfi autójába köpött. Erre válaszul a másodrendű terhelt odament az idő közben autójába visszaülő elsőrendű vádlotthoz, kiabálni kezdett vele, majd a kocsiban ülő férfi elővett egy gáz-riasztó fegyvert és azt elsütötte az autó „A” oszlopa felé célozva, így támadója mellett irányította el. Az úttesten álló férfi megijedt a lövéstől, megrúgta a fegyvert használó férfi autójának résnyire nyitott ajtaját és megpróbálta az eszközt is kicsavarni az elsőrendű vádlott kezéből, az azonban nem sikerült neki. Mindezeket követően a másodrendű terhelt is visszaszállt gépjárművébe és mindketten távoztak a helyszínről. 

Az elsőrendű vádlott autójában 120 000 forint kár keletkezett. A két férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A járásbíróság az elsőrendű vádlottal szemben fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt 300 000 forint végösszegű pénzbüntetést, a másodrendű terhelttel szemben pedig garázdaság és rongálás vétsége miatt 300 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. 

A büntetővégzés jogerős.