Újra kellett éleszteni egy férfit, akire rádőlt egy fa egy Nógrád vármegyei erdőben

Fát vágott egy férfi egy Nógrád vármegyei erdőben néhány napja, amikor baleset. A férfi munkatársa csupán néhány percre hagyta magára kollegáját, azonban mikor visszatért a férfit súlyos sérülésekkel, földön fekve találta - írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. 

A bejegyzés szerint a sérültre egy fa dőlhetett rá, ami aztán a dombos területen le is gurult róla. A rémült munkatárs azonnal a mentők segítségét kérte és a mentésirányító instrukciói szerint megvizsgálta a sérültet, aki ekkor még lélegzett. 

A mentők perceken belül a helyszín közelébe értek, azonban az erdős területre a mentőautóval nem tudtak tovább menni. Ekkor több falubeli sietett az életmentők segítségére és terepjáró autóval juttatták az egységet a beteghez. Megvizsgálták a férfit, aki ekkor már nem lélegzett és azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez rövidesen egy mentőhelikopter egysége is csatlakozott. 

Az időben érkezett segítségnek köszönhetően az ellátás végül sikerre vezetett és a sérültet stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők.